Всеукраїнська науково-методична конференція з міжнародною участю

Всеукраїнська науково-методична конференція з міжнародною участю

«Інноваційні технології і методика викладання гуманітарних дисциплін: теорія і практика технічних закладів вищої освіти»

 

18 квітня 2024 року на базі факультету підготовки іноземних громадян ХНАДУ відбулася Всеукраїнська науково-методична конференція з міжнародною участю «Інноваційні технології і методика викладання гуманітарних дисциплін: теорія і практика технічних закладів вищої освіти».

 

До конференції долучилися науковці з України, Австралії, Казахстану, США, Туреччини, Марокко, Угорщини, Естонії.

Участь у конференції – це чудова нагода для освітянської спільноти, яка цікавиться проблемними питаннями та новими підходами до сучасного навчання  гуманітарних дисциплін в умовах сьогодення, обмінятись досвідом, поставити проблемні запитання і знайти відповіді на них, поділитись власними досягненнями та напрацюваннями.

Вітаючи учасників заходу, перша проректорка університету, доктор технічних наук, професорка Батракова Анжеліка Геннадіївна наголосила на актуальності й важливості проведення наукового заходу, оскільки саме зараз важливим є говорити про інноваційні технології і методику викладання гуманітарних дисциплін в умовах війни та післявоєнної відбудови.

Модератором заходу була Неля Василівна Нікуліна, завідувачка кафедри українознавства ХНАДУ.

Ваги конференції надала участь Яни  Остапенко (Австралія), яка виголосила доповідь «Навчання гуманітарних дисциплін у воєнний час», а також завідувачки кафедри  філології та лінгводидактики ХНАДУ, доцентки, кандидатки філологічних наук Опришко Наталі Олексіївни, яка поділилася досвідом роботи з гугл-формами .

 

Учасники конференції висловили надію на продовження наукових діалогів під час наступних зустрічей, що  заплановані на 2025 рік.

Щира подяка спільноті за  роботу в нашій науково-методичній конференції з міжнародною участю, за обмін думками та досвідом.

 

Спільно  наближаємо Перемогу, долаємо труднощі й виклики на шляху до процвітання нашого університету та нашої країни!