VI Міжнародна студентська конференція «Нові наукові горизонти: досягнення, пошук»

7 червня 2024 року кафедрою мовної підготовки сумісно з кафедрою мовної та профільної підготовки Навчально-наукового інституту міжнародної освіти Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна  і кафедрою слов’янських мов факультету письменства Стамбульського університету було проведено VІ Міжнародну студентську конференцію «Нові наукові горизонти: досягнення, пошук».

Робота секцій здійснювалася в онлайн-дистанційному та заочному форматах.  Учасниками конференції стали понад 100 студентів і молодих науковців з Азербайджану, Китаю, Марокко, Ізраїлю, Туркменістану,  Єгипту, Узбекистану, Туреччини.

Робота конференції здійснювалась у 2 секціях (Актуальні проблеми сучасності  в українськомовному науковому контексті. Актуальні проблеми сучасності  в  англомовному науковому контексті). Серед питань, що активно обговорювалися на конференції, особливо актуальними виявилися такі: культура та національні традиції різних країн світу; питання порівняльної лінгвістики, наукового стилю мовлення; партнерство та взаємодопомога країн; соціальна, інформаційна та мовна культура сучасної молоді.

Від нашого університету виступили з доповідями та отримали сертифікати конференції Азізе Бадре-Еддіне (ДБФ), Умбаров Атабек (МФ),  Лі Владислав (АФ), Сеідов Сінан (ДБФ), Ель Кірам Салма  (АФ), Гурбанов К. (ФУБ), Бузіан Кенза (ФУБ), Бай Ая (ДБФ), Цзі Пенчен (ФУБ),  Сунь Фей (ФУБ),  Лю Фан (ФУБ),  Фен Сінь (ФУБ).

Збірник наукових праць за матеріалами роботи студентської конференції буде розміщено на сайті кафедри.

Щиро дякуємо учасникам конференції та їх науковим керівникам за активну участь та плідну співпрацю і бажає подальшої творчої наснаги та співпраці у майбутньому!