День пам’яті наших захисників - кіборгів

16 січня – день пам’яті наших захисників - кіборгів

У цей день вся Україна вшановує пам‘ять захисників Донецького аеропорту. 242 дні кіборги самовіддано, часом за межами людських можливостей, тримали свої рубежі.

АД — саме так називали окупанти донецьке летовище й це недарма — для ворога спроба взяти штурмом ДАП перетворилася на пекло. Попри постійні обстріли та атаки, попри застосування всіх можливих видів озброєння та чисельну перевагу противника першим не витримав бетон, а воля українських героїв так й лишилася незламною.

Сьогодні ми оплакуємо 100 кіборгів — саме стільки своїх синів Україна втратила в боях за Донецький аеропорт. Водночас понад вісім сотень загиблих росіян і їхніх посіпак стали солдатами-привидами — їх цурається власна країна й власний народ, їхній так званий «подвиг» нікому не потрібен, а їхні імена назавжди забуті. Це ще раз доводить, що наша боротьба увінчається тріумфом, бо на відміну від нашого ворога ми пам‘ятаємо свої перемоги й вміємо переживати поразки.

Звитяга кіборгів — нова героїчна віха історії українського війська. Історії захисників донецького аеропорту — приклад мужності та незламності нашого народу. Всупереч болю та втомі, відсутності БК чи провіанту, попри перевагу противника в живій силі й засобах ми тримаємо стрій, аби тільки не дати ворогу забрати бодай клаптик нашої землі. І так буде завжди!

Вічна пам’ять загиблим кіборгам! Слава захисникам Донецького аеропорту й Слава Україні!

Фонд «Повернись живим»

Посилання:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1315729932153499&id=100011495135736&notif_id=16107816818