НОВИНИ

Published:

Традиційна викладацька конференція ХНАДУ на кафедрі філології та лінгводидактики!

Шановні колеги! 

Щорічна наукова та науково-технічна конференція викладачів ХНАДУ відбудеться на кафедрі філології 11.05. 2023 р. о 14.30 за київським часом в уже звичному електронному форматі. 

Традиціно говоритимемо про новини лінгводидактики, особливості роботи в іноземній аудиторії та...

Published:

85-а Міжнародна студентська науково-практична конференція

Запрошуємо на студентську конференцію!

Published:

Європейський погляд

У такі непрості часи, як нині, нам важливо розуміти, що ми не самотні. Це важливо для кожного з нас і водночас для всіх українців загалом, для нас як спільноти. Адже, ставши до боротьби разом, об'єднавшись заради єдиної на всіх перемоги, ми щиро хотіли би бачити таку ж єдність і навколо нас - у тих...

Published:

Запрошуємо взяти участь у семінарі "Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам"

Шановні колеги! 

Запрошуємо вас взяти участь у щорічному VIІ Міжнародному науково-методичному семінарі «Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам»

який відбудеться 23-24 лютого 2023 року в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті.  

Форма участі...

Published:

XVІІ Міжнародна науково-практична конференція для науково-педагогічних працівників

20-21 жовтня 2022 року кафедрами мовної підготовки та філології та лінгводидактики було проведено вже XVІІ  Міжнародну науково-практичну конференцію для науково-педагогічних працівників «Проблеми і перспективи мовної підготовки іноземних студентів» (Посвідчення УкрІНТЕІ № 930 від 23 листопада 2021...

Published:

Пішла з життя Любов Сергіївна Безкоровайна

Із невимовною скорботою повідомляємо, що 8 жовтня 2022 року завчасно пішла із життя завідувачка кафедри філології та лінгводидактики ФПІГ,  кандидат педагогічних наук, доцент  Безкоровайна Любов Сергіївна.

Любов Сергіївна присвятила роботі в ХНАДУ більш ніж 45 років, вона очолювала кафедру із...

Published:

Запрошуємо до участі у конференції «Проблеми і перспективи мовної підготовки іноземних студентів»

Вельмишановні колеги!

Запрошуємо Вас до участі у роботі Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеМіжнародної науково-практичної конференції «Проблеми і перспективи мовної підготовки іноземних студентів»

Конференція відбудеться 20-21 жовтня 2022 року. 

Матеріали приймаются до 10 жовтня 2022 року. 

Мета конференції – обмін досвідом і...

Published:

Вітаємо декана ФПІГ доц. Кудрявцева В’ячеслава Михайловича!

Щиросердно поздоровляємо декана факультету підготовки іноземних громадян доц. Кудрявцева В’ячеслава Михайловича із отриманням Почесної грамоти від Міністерства освіти і науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий...

Published:

Студенти підготовчого факультету успішно склали перші іспити

  Шановні друзі, сезон іспитів "Літо 2022" розпочато!   

Published:

Міжнародний науково-методичний семінар "Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам".

Кафедрою філології та лінгводидактики було проведено традиційний, вже шостий міжнародний науково-методичний семінар "Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам".

Published:

Запрошуємо взяти участь у Міжнародному науково-методичному семінарі!

Шановні колеги!   


Традиційно взимку запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у VI Міжнародному науково-методичному семінарі "Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам",  який відбудеться 24 лютого 2022 року.

У програмі семінару будуть представлені лінгвістичний,...

Published:

Знайомимося з університетом. Профорієнтаційний захід для іноземних студентів

            18 січня 2022 року викладачами кафедри філології та лінгводидактики на факультеті підготовки іноземних громадян було проведено екскурсію у виставковий комплекс ХНАДУ.

            Студенти-початківці з зацікавленістю ознайомилися з основними напрямками роботи нашого університету,...

To top

Міжнародний науково-методичний семінар ХНАДУ «Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам»

Уже традиційно наприкінці лютого кафедра філології та лінгводидактики ФПІГ ХНАДУ провела Міжнародний науково-методичний семінар «Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам», присвячений найбільш актуальним методикам, що застосовуються у мовній підготовці сьогодні та є дієвим інструментом роботи, зокрема, й у іноземній аудиторії. Формат семінару – серії майстер-класів із використанням інформаційних технологій – суттєво відрізняється від звичайної  наукової чи науково-практичної конференції, адже захід має на меті не тільки (і не стільки) ознайомити учасників із теоретичними аспектами лінгводидактики. Це радше можливість поділитися останніми методичними розробками у галузі викладання іноземних мов та обговорити побачене у дружній компанії однодумців...

Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеДалі...

Екскурсія до музею ХНАДУ

12 грудня відбулася екскурсія до музею університету. Старший викладач Гура В.О. познайомила іноземних студентів з історією та сьогоденням ХНАДУ. Особливу увагу екскурсантів привернули моделі швидкісних автомобілів та призи, які здобули студенти ХНАДУ різних часів.

Планета ХНАДУ

15 листопада на нашому факультеті відбувся концерт, присвячений Міжнародному Дню студента, який було організовано кафедрою мовної підготовки.

Іноземні студенти-початківці та викладачі кафедри філології та лінгводидактики також долучились до проведення цього святкового заходу.

Китайські студенти з групи Г-1 виконали китайські пісні, а студент групи Т-1 Кріп Філіп Ален (Франція) разом з доцентом кафедри мовної підготовки Приходько С. О. порадували слухачів веселлю піснею, яку вони заспівали англійською мовою. Цікаво, що День студента на ФПІГ ХНАДУ відзначали іноземні студенти з багатьох країн. На нашому інтернаціональному концерті пролунали пісні 8 мовами світу!

Екскурсія центром міста

Наприкінці травня цього року іноземні студенти гр. Г-1 та Т-3 побували на екскурсії центром нашого міста. Але це була не звичайна ознайомча екскурсія, коли викладач розповідає про цікаві та значні місця, що є в центрі Харкова. Все було навпаки: студенти розповідали все, про що вони дізналися за півроку, що прожили у Харкові! Реальній екскурсії передувала віртуальна, яку групи здійснили в аудиторії за допомогою навчальної інтерактивної програми «Екскурсія Харковом. Родовий відмінок множини».

Метою аудиторної віртуальної та реальної екскурсії  (провела ст. викладач Попова А.І.) була перевірка сформованості лінгвокраїнознавчої компетенції студентів початкового етапу навчання на регіональному матеріалі теми «Харків».

Далі...

Успіхи студентів у науково-дослідницькій роботі

Студенти-іноземці початкового етапу навчання вже беруть участь у міжнародних науково-практичних конференціях для іноземних студентів. Вони демонструють високий рівень володіння мовою і здібності до наукового дослідження. 

Олімпіада з російської мови

18 квітня 2019 року на кафедрі філології та лінгводидактики відбулася Міжнародна олімпіада з російської мови як іноземної. У заході взяли участь 13 студентів-початківців з 5 країн світу (Марокко, Китаю, Монголії, Камеруну та Сирії).

Студенти продемонстрували достатньо високий рівень підготовки під час виконання контролюючих завдань із різних видів мовленнєвої діяльності.

Переможцями Олімпіади стали:

1 місцеСана Схаірі із Марокко (група Т-3, старший викладач Доценко Т.Г.)

2 місцеТуєв Церенпунцаг із Монголії (група Т-1, старший викладач Бондаренко Л.М.)

3 місцеУалі Аюб та Усалах Халід із Марокко (група М-1, старший викладач Гура В.О.)

Міжнародна науково-практична конференція іноземних студентів «Мовна особистість і культура у сучасному інформаційному просторі»

4 квітня 2019 року відбулася міжнародна науково-практична конференція іноземних студентів «Мовна особистість і культура у сучасному інформаційному просторі». Цього року головною темою конференції став інтернет. Ми живемо у сучасному світі швидкого розвитку цифрових технологій та неймовірного потоку інформації завдяки інтернету. Сучасна молодь, студенти, які належать до покоління Z, вже народилися у цифрову епоху, тому не уявляють життя без інтернету та гаджетів. Цікавим є той факт, що дата проведення конференції співпала з датою святкування Міжнародного дня інтернету: 4.04 нагадує помилку  404 (сторінку не знайдено), що є найпоширенішою помилкою сайту в інтернеті...

Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеДалі...

Міжнародний науково-методичний семінар ХНАДУ: «Новітні технології у викладанні мов студентам-іноземцям»

Наприкінці зими на кафедрі філології та лінгводидактики ХНАДУ стало вже доброю традицією збирати колег, однодумців, та й просто старих друзів для обговорення важливих проблем мовної підготовки іноземних студентів. Звичайно ж, йдеться про щорічний міжнародний науково-методичний семінар «Новітні технології у викладанні мов студентам-іноземцям», який цього разу відбувся 28 лютого – 1 березня 2019 року в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті...

Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеДалі...

Новорічний калейдоскоп

У самий розпал передноворічних і передріздвяних приготувань 20 грудня на факультеті підготовки іноземних громадян ХНАДУ відбувся концерт "Новорічний калейдоскоп". Цього разу він об’єднав і познайомив не лише групи іноземців, що вчаться на підготовчому відділенні факультету, адже у святковій програмі взяли участь їхні старші колеги, студенти основних факультетів ХНАДУ, та їхні викладачі...

Далі...

ХIII Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи підготовки іноземних студентів»

Уже традиційно конференційна осінь у Харкові розпочалася з Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, де на факультеті підготовки іноземних громадян 11 жовтня 2018 року було організовано і проведено конференцію «Проблеми та перспективи підготовки іноземних студентів».

Мета конференції полягала в обговоренні актуальних питань і перспектив розвитку методики викладання мов іноземним студентам, в обміні досвідом застосування різних педагогічних технологій, а також у залученні студентів до аудиторної і дистанційної підготовки у закладах вищої освіти...

Далі...