Армія, що захищає світ! З нагоди святкування Дня Збройних Сил України.

Армія, що захищає світ!

Щороку 6 грудня в Україні відзначається День Збройних Сил України – свято на честь ЗСУ. 

 6 грудня 1991 року  Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Збройні Сили України». А 19 жовтня 1993 року Постановою Верховної Ради України  встановлено свято – День Збройних Сил України, яке має відзначатись щорічно 6  грудня. Це пов’язано з 6 грудня  1919 року, коли розпочався перший зимовий похід Дієвої армії Української Народної Республіки під проводом Михайла Володимировича Омеляно́вича-Павленка проти більшовицьких окупантів, і став однією з успішних героїчних подій військового мистецтва періоду Української революції. 

Як і в ті часи наша Армія УНР захищала наш народ і нашу країну від московської більшовицької навали, так і наразі обороняє від московських рашистських окупантів, захищає суверенітет і територіальну цілісність України. 

Наші ЗСУ – наші воїни Світла, виконують в цей час ще ширшу місію. Вони відстоюють не тільки існування України як держави та нашу національну ідентичність, але й існування всього цивілізованого демократичного світу загалом і демократичних принципів в Україні зокрема. Усі демократичні країни, військові та військові експерти найпотужніших армій світу захоплюються мужністю, незламною силою духу, стійкістю, звитягою, високим військовим професіоналізмом,  військовою хитрістю та винахідливістю, водночас людяністю наших воїнів, особливо  з огляду на те, що російська армія кількісно переважає ЗСУ в десятки разів. На рівні Європейського Союзу, ООН та НАТО наші героїчні Збройні Сили України визнаються тим потужним щитом,  що захищає світ від путінської агресії, від свавілля тоталітарного режиму та від зазіхання на встановлену світову безпеку.

Кафедра українознавства вітає всю нашу університетську спільноту з Днем Збройних Сил України! Віримо в ЗСУ, разом наближаємо нашу Перемогу! Слава Україні! Героям Слава!