Конференція у Харківському національному університеті будівництва та архітектури

Від кафедри філології та лінгводидактики ХНАДУ участь у конференції взяла доцент Опришко Наталя Олексіївна. Її тези та доповідь були присвячені варіантам контролю знань умінь і навичок в умовах віддаленого та дистанційного навчання.  

Як завжди, незважаючи на похолодання та інші примхи погоди, у середині грудня Харківський національний університет будівництва та архітектури із задоволенням приймав гостей на свій традиційний міжнародний науково-практичний семінар "Традиції та інновації у мовній підготовці студентів", який цьогоріч відбувся 8 грудня і пропонував взяти участь дистанційно у обговоренні лінгвокультурологічних, лінгвометодичних та соціолінгвістичних аспектів підготовки іноземних студентів. 

У ході роботи семінару обговорювалися такі проблеми:

  • Викладання української мови як віддзеркалення сутнісних соціокультурних процесів; 
  • Лінгвокультурологічні проблеми викладання української або російської мови як іноземної;
  • Викладання української та російської мови як іноземної у полікультурному середовищі;
  • Лінгвометодичні проблеми навчання української чи російської мови як іноземної;
  • Проблеми навчання іноземних мов у вищих закладах освіти. 

Від кафедри філології та лінгводидактики ХНАДУ участь у конференції взяла доцент Опришко Наталя Олексіївна. Її тези та доповідь були присвячені варіантам контролю знань умінь і навичок в умовах віддаленого та дистанційного навчання. Адже в умовах коронавірусної кризи та переведення студентів на навчання онлайн необхідність контролю навчального процесу постає особливо актуально, варіанти проведення контролю насамперед залежать від того, наскільки готовий викладач залучати інтернет-ресурси та сервіси до цього процесу. 

Доповідь пані Наталі зацікавила учасників конференції, доцільні питання задавали як представники харківських ЗВО, так і гості з Полтави та інших міст України. Було цікаво обмінятися досвідом із колегами, взяти у користування доречні поради, а ще привітати присутніх зі святами, що наближаються, побажати здоров'я, наснаги та всіляких гараздів. 


To top