День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Щороку, 20 лютого в День пам’яті Героїв Небесної Сотні, ми вшановуємо пам'ять тих мужніх, незламних українців та їхніх побратимів інших національностей (білорусів, вірмен, грузин), що під час Революції Гідності виборювали разом з українським народом прагнення до європейських цінностей.

У жорстокому протистоянні між українським народом і тодішнім режимом на Майдані за нашу з вами свободу й оновлення України вони віддали найдорожче - своє життя. Революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану, а 20 лютого 2014 року їх загинуло найбільше. 21 лютого на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею». А під час прощання із загиблими лунала пісня «Плине кача…», що стала українським народним реквіємом.

Усі 107 героїв, які стали жертвами режиму Януковича, увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні. Їхній вчинок – то велика жертовна любов, і люди, яких ми поминаємо, власне, засвідчили свою любов до своєї країни, свого народу.

Opens external link in new windowДень пам’яті Героїв Небесної Сотні