Міжнародний науково-методичний семінар «Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам»

Традиційно наприкінці лютого кафедра філології та лінгводидактики ФПІГ ХНАДУ провела Міжнародний науково-методичний семінар «Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам», присвячений найбільш актуальним методикам, що застосовуються у мовній підготовці сьогодні та є дієвим інструментом роботи, зокрема, й у іноземній аудиторії.    

Уже традиційно наприкінці лютого кафедра філології та лінгводидактики ФПІГ ХНАДУ провела Міжнародний науково-методичний семінар «Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам», присвячений найбільш актуальним методикам, що застосовуються у мовній підготовці сьогодні та є дієвим інструментом роботи, зокрема, й у іноземній аудиторії. Формат семінару – серії майстер-класів із використанням інформаційних технологій – суттєво відрізняється від звичайної  наукової чи науково-практичної конференції, адже захід має на меті не тільки (і не стільки) ознайомити учасників із теоретичними аспектами лінгводидактики. Це радше можливість поділитися останніми методичними розробками у галузі викладання іноземних мов та обговорити побачене у дружній компанії однодумців.

У цьогорічному семінарі, який відбувся 20 лютого 2020 року, змогли взяти участь представники провідних ЗВО Харкова, Одеси, Полтави, Запоріжжя, Дніпра, Сум, а також учасники з Білорусі, Іспанії, Тунісу, США та Російської Федерації.

До речі, для колег, які не змогли відвідати семінар особисто, завжди наявна опція заочної участи із можливістю переглянути відеозаписи представлених у ході семінару майстер-класів, розміщені на офіційному ютьюб-каналі семінару, і навіть долучитися до їх обговорення.

Організаторам заходу приємно було бачити в конференц-залі знайомі обличчя зацікавлених колег, для яких семінар у ХНАДУ – це щорічна зустріч, яка вже стала доброю традицією. Але не менш приємно було познайомитися із новими гостями, які щойно розпочали роботу у царині мовної підготовки іноземних громадян у різних містах України та із цікавістю слухали майстер-класи, долучаючись до обговорення. Семінар успішно проведено, і попереду – підготовка нових заходів, можливість показати нові розробки, поділитися новими ідеями, розкрити нові методи роботи. Адже методика викладання іноземних мов ніколи не стоїть на місці, і кожен день може – і повинен! – надихати на нові звершення та здобутки.

Відео майстер-класів доступні за посиланням.


To top