Запрошуємо взяти участь у роботі науково-методичної конференції!

18.04.2024 на платформі Zoom, о 10.00 за київським часом

Вельмишановні колеги!

Запрошуємо взяти участь у роботі

Всеукраїнської науково-методичної конференції з міжнародною участю

«Інноваційні технології і методика викладання гуманітарних дисциплін: теорія і практика технічних закладів вищої освіти», що відбудеться 18 квітня 2024 року у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті

ЗАПЛАНОВАНО РОБОТУ ТАКИХ СЕКЦІЙ:

1. Історико-культорологічні дисципліни: новітній зміст для формування ціннісних проукраїнських поглядів.

2. Інноваційні технології ефективного навчання фахової мови в технічних закладах вищої освіти.

3. Поєднання новітніх і традиційних методів навчання у мовній підготовці освітніх мігрантів на початковому етапі навчання.

4. Психолого-педагогічні засади організації навчального процесу: питання адаптації та інтеграції іноземних студентів у освітній простір ЗВО.

Покликання на Zoom:

us02web.zoom.us/j/6160007607

Meeting ID: 616 000 7607

Passcode: 040202

To top

86 Міжнародна студентська конференція на кафедрі філології

Шановні викладачі і студенти-іноземці! Запрошуємо вас взяти участь у роботі 86-ї Міжнародної науково-практичної студентської конференції "Мовна особистість у полікультурному світі", яка відбудеться 11.04.2024 р. на кафедрі філології та лінгводидактики. 

У зв'язку з безпековою ситуацією в країні конференція проводитиметься у онлайн форматі. 

Покликання на Zoom: 

https://us02web.zoom.us/j/6160007607?pwd=TjlVU25pMUxjUzZQcjhPOUJEaGNaZz09

Meeting ID: 616 000 7607 Passcode: 040202

Традиційно говоритимемо про культуру та традиції країн, звідки приїхали наші студенти-початківці, а також про питання лінгвістики. 

Мови конференції: українська, англійська

НОВОСТИ

Published:

Традиційна викладацька конференція ХНАДУ на кафедрі філології та лінгводидактики!

Шановні колеги! 

Щорічна наукова та науково-технічна конференція викладачів ХНАДУ відбудеться на кафедрі філології 11.05. 2023 р. о 14.30 за київським часом в уже звичному електронному форматі. 

Традиціно говоритимемо про новини лінгводидактики, особливості роботи в іноземній аудиторії та...

Published:

85-а Міжнародна студентська науково-практична конференція

Запрошуємо на студентську конференцію!

Published:

Європейський погляд

У такі непрості часи, як нині, нам важливо розуміти, що ми не самотні. Це важливо для кожного з нас і водночас для всіх українців загалом, для нас як спільноти. Адже, ставши до боротьби разом, об'єднавшись заради єдиної на всіх перемоги, ми щиро хотіли би бачити таку ж єдність і навколо нас - у тих...

Published:

Запрошуємо взяти участь у семінарі "Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам"

Шановні колеги! 

Запрошуємо вас взяти участь у щорічному VIІ Міжнародному науково-методичному семінарі «Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам»

який відбудеться 23-24 лютого 2023 року в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті.  

Форма участі...

Published:

XVІІ Міжнародна науково-практична конференція для науково-педагогічних працівників

20-21 жовтня 2022 року кафедрами мовної підготовки та філології та лінгводидактики було проведено вже XVІІ  Міжнародну науково-практичну конференцію для науково-педагогічних працівників «Проблеми і перспективи мовної підготовки іноземних студентів» (Посвідчення УкрІНТЕІ № 930 від 23 листопада 2021...

Published:

Пішла з життя Любов Сергіївна Безкоровайна

Із невимовною скорботою повідомляємо, що 8 жовтня 2022 року завчасно пішла із життя завідувачка кафедри філології та лінгводидактики ФПІГ,  кандидат педагогічних наук, доцент  Безкоровайна Любов Сергіївна.

Любов Сергіївна присвятила роботі в ХНАДУ більш ніж 45 років, вона очолювала кафедру із...

Published:

Запрошуємо до участі у конференції «Проблеми і перспективи мовної підготовки іноземних студентів»

Вельмишановні колеги!

Запрошуємо Вас до участі у роботі Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеМіжнародної науково-практичної конференції «Проблеми і перспективи мовної підготовки іноземних студентів»

Конференція відбудеться 20-21 жовтня 2022 року. 

Матеріали приймаются до 10 жовтня 2022 року. 

Мета конференції – обмін досвідом і...

Published:

Вітаємо декана ФПІГ доц. Кудрявцева В’ячеслава Михайловича!

Щиросердно поздоровляємо декана факультету підготовки іноземних громадян доц. Кудрявцева В’ячеслава Михайловича із отриманням Почесної грамоти від Міністерства освіти і науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий...

Published:

Студенти підготовчого факультету успішно склали перші іспити

  Шановні друзі, сезон іспитів "Літо 2022" розпочато!   

Published:

Міжнародний науково-методичний семінар "Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам".

Кафедрою філології та лінгводидактики було проведено традиційний, вже шостий міжнародний науково-методичний семінар "Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам".

Published:

Запрошуємо взяти участь у Міжнародному науково-методичному семінарі!

Шановні колеги!   


Традиційно взимку запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у VI Міжнародному науково-методичному семінарі "Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам",  який відбудеться 24 лютого 2022 року.

У програмі семінару будуть представлені лінгвістичний,...

Published:

Знайомимося з університетом. Профорієнтаційний захід для іноземних студентів

            18 січня 2022 року викладачами кафедри філології та лінгводидактики на факультеті підготовки іноземних громадян було проведено екскурсію у виставковий комплекс ХНАДУ.

            Студенти-початківці з зацікавленістю ознайомилися з основними напрямками роботи нашого університету,...

To top

Международный научно-методический семинар ХНАДУ «Новейшие педагогические технологии в преподавании языков иностранным студентам»

Уже традиционно в конце февраля кафедра филологии и лингводидактики ФПИГ ХНАДУ провела Международный научно-методический семинар «Новейшие педагогические технологии в преподавании языков иностранным студентам», посвященный наиболее актуальным методикам, применяемым в языковой подготовке сегодня и являющимся действенным инструментом работы, в том числе и в иностранной аудитории. Формат семинара – серии мастер-классов с применением информационных технологий – существенно отличается от обычной научной или научно-практической конференции, ведь мероприятие имеет целью не только (и не столько) ознакомить участников с теоретическими аспектами лингводидактики. Это скорее возможность поделиться последними методическими разработками в области преподавания иностранных языков и обсудить увиденное в дружеской компании единомышленников.

Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеДалее...

Екскурсія до музею ХНАДУ

12 грудня відбулася екскурсія до музею університету. Старший викладач Гура В.О. познайомила іноземних студентів з історією та сьогоденням ХНАДУ. Особливу увагу екскурсантів привернули моделі швидкісних автомобілів та призи, які здобули студенти ХНАДУ різних часів.

Планета ХНАДУ

15 ноября на нашем факультете состоялся концерт, посвященный Международному Дню студента, который был организован кафедрой языковой подготовки.
 
Иностранные студенты-новички и преподаватели кафедры филологии и лингводидактики также присоединились к проведению этого праздничного мероприятия.
 
Китайские студенты из группы Г-1 исполнили китайские песни, а студент группы Т-1 Крип Филипп Ален (Франция) вместе с доцентом кафедры языковой подготовки Приходько С. А. порадовали слушателей веселой песней, которую они спели на английском языке. Интересно, что День студента на ФПИГ ХНАДУ отмечали иностранные студенты из многих стран. На нашем интернациональном концерте прозвучали песни на 8 языках!

Екскурсія центром міста

Наприкінці травня цього року іноземні студенти гр. Г-1 та Т-3 побували на екскурсії центром нашого міста. Але це була не звичайна ознайомча екскурсія, коли викладач розповідає про цікаві та значні місця, що є в центрі Харкова. Все було навпаки: студенти розповідали все, про що вони дізналися за півроку, що прожили у Харкові! Реальній екскурсії передувала віртуальна, яку групи здійснили в аудиторії за допомогою навчальної інтерактивної програми «Екскурсія Харковом. Родовий відмінок множини».

Метою аудиторної віртуальної та реальної екскурсії  (провела ст. викладач Попова А.І.) була перевірка сформованості лінгвокраїнознавчої компетенції студентів початкового етапу навчання на регіональному матеріалі теми «Харків».

Далі...

Успіхи студентів у науково-дослідницькій роботі

Студенти-іноземці початкового етапу навчання вже беруть участь у міжнародних науково-практичних конференціях для іноземних студентів. Вони демонструють високий рівень володіння мовою і здібності до наукового дослідження. 

Олимпиада по русскому языку

18 апреля 2019 года на кафедре филологии и лингводидактики состоялась Медународная олимпиада по русскому языку как иностранному. В мероприятии приняли участие 13 студентов-иностранцев подготовительного отделения из 5 стран мира (Марокко, Китая, Монголии, Камеруна и Сирии).

Студенты продемонстрировали достаточно высокий уровень подготовки во время выполнения контролирующих заданий по разным видам языковой деятельности.

Победителями олимпиады стали:

1 местоСана Схаири из Марокко (группа Т-3, старший преподаватель Доценко Т.Г.)

2 место Туев Церенпунцаг из Монголии (группа Т-1, старший преподаватель Бондаренко Л.Н.)

3 место Уали Аюб и Усалах Халид из Марокко (группа М-1, старший  преподаватель Гура В.А.)

Всеукраїнська науково-методична конференція з міжнародною участю «Інноваційні технології і методика викладання гуманітарних дисциплін: теорія і практика технічних закладів вищої освіти»

В межах конференції ЗАПЛАНОВАНО РОБОТУ ТАКИХ СЕКЦІЙ:

1. Історико-культурологічні дисципліни: новітній зміст для формування ціннісних проукраїнських поглядів.

2. Інноваційні технології ефективного навчання фахової мови в технічних закладах вищої освіти.

3. Поєднання новітніх і традиційних методів навчання у мовній підготовці освітніх мігрантів на початковому етапі навчання.

4. Психолого-педагогічні засади організації навчального процесу: питання адаптації та інтеграції іноземних студентів у освітній простір ЗВО.

Приєднуйтесь до нашої роботи за покликанням у Zoom: 

us02web.zoom.us/j/6160007607

Захід розпочинається 18.04.2024 р., у четвер, о 10.00 (за київським часом)

Международная научно-практическая конференция иностранных студентов «Языковая личность и культура в современном информационном пространстве»

4 апреля 2019 года состоялась международная научно-практическая конференция иностранных студентов «Языковая личность и культура в современном информационном пространстве». В этом году главной темой конференции стал Интернет. Мы живем в современном мире быстрого развития цифровых технологий и невероятного потока информации в Интернете. Современная молодежь, студенты, принадлежащие к поколению Z, уже родились в цифровую эпоху, поэтому не представляют жизни без интернета и гаджетов. Интересен тот факт, что дата проведения конференции совпала с датой празднования Международного дня Интернета: 4.04 напоминает ошибку 404 (страница не найдена), что является самой распространенной ошибкой сайта в Интернете...

Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеДалее...

Международный научно-методический семинар ХНАДУ: «Новейшие технологии в преподавании языков студентам-иностранцам»

В конце зимы на кафедре филологии и лингводидактики ХНАДУ стало уже доброй традицией собирать коллег, единомышленников, да и просто старых друзей для обсуждения важных проблем языковой подготовки иностранных учащихся.  Конечно же, речь идет о ежегодном международном научно-методическом семинаре «Новейшие технологии в преподавании языков студентам-иностранцам», который в этот раз состоялся 28 февраля – 1 марта 2019 года в Харьковском национальном автомобильно-дорожном университете...

Внутренняя ссылка открывается в текущем окнеДалее...

Новогодний калейдоскоп

20 декабря 2018 года на факультете подготовки иностранных граждан состоялся необычный концерт. Он отличался от предыдущих подобных мероприятий тем, что это был не только концерт-знакомство новых студентов с преподавателями и руководителями факультета и университета, но и одновременно веселый новогодний праздник...

Далее...

ХIII Международная научно-практическая конференция «Проблемы и перспективы подготовки иностранных студентов»

Уже традиционно конференциальная осень в Харькове началась с Харьковского национального автомобильно-дорожного университета, где на факультете подготовки иностранных граждан 11 октября 2018 года была организована и проведена конференция «Проблемы и перспективы подготовки иностранных студентов».

Цель конференции заключалась в обсуждении актуальных вопросов и перспектив развития методики преподавания языков иностранным студентам, в обмене опытом применения различных педагогических технологий, а также в привлечении студентов к аудиторной и дистанционной подготовки в учреждениях высшего образования...

Далее...