Висловлюємо слова підтримки азербайджанському народу!

Декан ФПІГ проф. Ярослава Левченко взяла участь у заході, присвяченому вшануванню пам'яті жертв Ходжалінського геноциду азербайджанського народу 26 лютого 1992 року. Розпад радянської імперії загострив вірмено-азербайджанські відносини. Ця трагедія стала наслідком агресивної політики, метою якої було побудувати «велику Вірменію» на чужих територіях. Вірменські воєнні, використовуючи хімічну зброю, важке озброєння та артилерію, захопили азербайджанське місто Ходжали. Перед тим, як штурмувати мирне спляче місто, його обстріляли з артилерії. Жителів було вбито або розвіяно як порох, багато хто був змушений переміститися, рятуючи свої життя від вірменської агресії та жорстокості.

Прецедент Ходжалінського геноциду викликає у нормальної людини праведний гнів. Незламний Харків як ніхто розуміє усю жорстокість цієї події та співчуває азербайджанському народу. «Усе, що треба для тріумфу зла – це бездіяльності добрих людей», – ці слова приписують мислителю 18 ст. Едмунду Берку. Світ має знати своїх антигероїв, щоб не допустити подібних трагедій у майбутньому. Невивчені уроки Ходжалінської різанини мали далекосяжні наслідки, але вже в Україні. Подібно до жителів міста Ходжали, сьогодні народ незалежної України терпить такий самий геноцид. Народ Азербайджану, який пам’ятає уроки Ходжалінської трагедії, є для нас вірним другом та помічником у боротьбі з ворогом. 

З Азербайджану до України постійно йде гуманітарна підтримка – медикаменти, авто швидкої допомоги, продукти тощо. Дякуємо вам за це! Віримо у перемогу!