Студентська науково-практична конференція «Мовна особистість у полікультурному світі»

31 березня 2017 р. у стінах підготовчого відділення факультету підготовки іноземних громадян ХНАДУ пройшла традиційна, вже 79 Студентська науково-практична конференція «Мовна особистість у полікультурному світі», на якій було представлено дослідницькі роботи студентів і слухачів із багатьох країн світу.

Представники Північної та Центральної Африки, Азії та Європи поділилися першими здобутками в науці. Це були студенти із Марокко, Кот-Д’Івуару, Гвінеї, Камеруну, Ірану, Конго, Ізраїлю, Єгипту, Монголії, Китаю та інших країн. Окрім студентів ХНАДУ, до роботи конференції долучилися вихованці Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна, які не лише надіслали матеріали для публікації, але й взяли активну участь у пленарному засіданні та в роботі секцій.

Варто зазначити, що з кожним роком все цікавішою стає тематика конференційних доповідей, все якіснішими візуальні та презентаційні матеріали, що говорить про надзвичайно високий рівень підготовки студентів підготовчих відділень українських вишів,  як і про невичерпну фантазію їхніх наукових керівників. 

Як зазначив під час відкриття конференції проректор з питань міжнародної співпраці, проф. Г.І.Тохтар, світова наукова спільнота – це тісне коло висококласних фахівців, і завдання кожного викладача факультету – виховати нове покоління, яке б змогло на рівних влитися в цю спільноту та долучитися до вирішення найбільш актуальних проблем сучасності й недалекого майбутнього.

To top